Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat miercuri că a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), care este administrator temporar al City Insurance, că până acum nu a fost efectuată nicio plată în conturile societăţii, plată aferentă contravalorii acţiunilor subscrise de către acţionarul minoritar i3CP Holding BV. Asiguratorul City Insurance ar fi trebuit să aibă în cont, până la 4 septembrie 2021, cel puţin 150 de milioane de euro, condiţie necesară pentru a evita falimentul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), în calitate de administrator temporar al City Insurance, că până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societăţii nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acţiunilor subscrise de către acţionarul minoritar i3CP HOLDING BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerinţele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerinţa minimă de capital (MCR), conform Deciziei ASF nr. 714/03.06.2021", anunţă ASF.

I3CP este un investitor ECEEMEA, cu sediul în Olanda, axat pe definirea viitoarei mari creşteri din sectorul asigurărilor, reasigurărilor, gestionării activelor şi fintech. I3CP gestionează peste 15 miliarde euro şi are birouri în Amsterdam şi Atena.

City Insurance trebuie să fie capitalizată cu suma de 738 milioane de lei (150 milioane euro) prin aport în numerar al acţionarilor. Capitalizarea a fost aprobată de acţionari pe 21 iulie, aceştia fiind chemaţi să subscrie, până la data de 25 august, un număr de 738 milioane de acţiuni la un preţ de 1 leu/titlu.

i3CP anunţase anterior că a subscris, la 25 august, toate acţiunile nou emise de City Insurance, în cadrul operaţiunii de capitalizare de 150 milioane de euro. Cum City Insurance nu a primit suma de la I3CP, compania riscă acum falimentul.

"Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară va analiza situaţia de fapt şi va lua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale", precizează ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat în iunie că a efectuat la Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance mai multe controale, în perioada 2019-2021, şi a decis sancţionarea membrilor directoratului societăţii, a Consiliului de Supraveghere şi a companiei cu suma totală de 11 milioane lei. De asemenea, membrilor directoratului societăţii şi a Consiliului de Supraveghere le-au fost retrase aprobările acordate de ASF, iar Fondul de Garantare a Asiguraţilor înlocuieşte temporar organul de conducere al asigurătorului, cu o durată a mandatului de patru luni de la data intrării în vigoare a deciziei.

În 2020, City Insurance a consemnat un volum al primelor brute subscrise de 478 milioane euro (2,308 miliarde lei), un volum al plăţii despăgubirilor de 290 milioane euro (1,402 miliarde lei), 182.559 dosare de daună soluţionate şi 3,2 milioane contracte de asigurare în vigoare la finele anului trecut.

City Insurance este controlată de Vivendi International SRL - 85,23%, Nicolae Muşat - 8,9%, Fortuna Coppola - 2,37%, Cristian Pascale - 1,91% şi alţi acţionari persoane fizice şi juridice - 1,58%.
În luna aprilie, Vivendi International SA a încheiat un acord cu I3CP Holdings BV pentru vânzarea întregului său pachet de acţiuni deţinute la City Insurance Romania SA.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze în trimestrul 3 al acestui an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.