Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat vineri că a sancţionat cu avertisment SSIF Prime Transaction şi a OTP Asset Management România SAI, în urma deficienţelor constatate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis, în şedinţa din data de 11 noiembrie 2020, sancţionarea SSIF Prime Transaction şi a OTP Asset Management România SAI, ca urmare a deficienţelor constatate în cadrul controalelor periodice efectuate la cele două societăţi", arată ASF.

Astfel, în cazul SSIF Prime Transaction S.A, Consiliul ASF a hotărât adoptarea mai multor măsuri, astfel: sancţionarea cu avertisment a societăţii pentru deficienţe în legătură cu politica de înregistrare a convorbirilor telefonice şi a comunicaţiilor electronice, asigurarea de înregistrări pentru ordinele transmise telefonic şi informarea adecvată a clienţilor, anterior prestării unor servicii; sancţionarea cu avertisment a directorului general/ofiţerului de conformitate pentru deficienţe în legătură cu actualizarea cadrului procedural intern şi a atribuţiilor angajaţilor societăţii la noile cerinţe stipulate de Regulamentul ASF nr. 13/2019; impunerea în sarcina societăţii a unui plan de măsuri de remediere a deficienţelor / mitigare a riscurilor identificate (cu termen de implementare 90 de zile).

De asemenea, societatea şi unele persoane au fost atenţionate pentru unele deficienţe minore constatate.

În ceea ce priveşte OTP Asset Management România SAI, Consiliul ASF a decis sancţionarea cu avertisment a societăţii pentru deficienţe în legătură cu desemnarea persoanei care ocupă funcţia de ofiţer de conformitate, precum şi sancţionarea cu avertisment a ofiţerului de conformitate pentru deficienţe în legătură cu actualizarea cadrului procedural intern şi a atribuţiilor angajaţilor societăţii la noile cerinţe stipulate de Regulamentul ASF nr. 13/2019.

În plus, ASF a impus în sarcina societăţii un plan de măsuri de remediere a deficienţelor / mitigare a riscurilor identificate (cu termen de implementare 90 de zile).

Societatea şi unele persoane din cadrul acesteia au fost totodată atenţionate pentru unele deficienţe minore constatate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.