Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat joi închiderea procedurii de redresare financiară a firmei de asigurare City Insurance, deschisă în aprilie 2016, după ce a constatat restabilirea situaţiei financiare a companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Membrii consiliului au fost informaţi despre restabilirea situaţiei financiare a asigurătorului la data de 31 martie 2017, în baza documentelor prezentate de către societate şi a verificărilor efectuate de către direcţiile de specialitate din cadrul ASF, cu privire la acordarea de către acţionarul principal existent a unui împrumut subordonat, în numerar, în sumă de 50 milioane de euro”, se arată în comunicat.

Totodată, ASF a cerut asigurătorului punerea în aplicare a unui set de măsuri, pentru o perioadă de şase luni, prin care autoritatea va monitoriza modalitatea de instrumentare a dosarelor de daună RCA, precum şi politica de investiţii a societăţii.

În luna aprilie a acestui an, ASF a anunţat că a constatat neîndeplinirea planului de redresare la City Insurance şi a decis aplicarea legii privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor începând din 4 aprilie 2017, obligând societatea să accepte capitalizarea de către investitorul german Max Roessler.

Ulterior, City Insurance a reacţionat la deciziile ASF în privinţa societăţii, acuzând conducerea instituţiei că ignoră dispoziţiile legale şi că deciziile ar indica dorinţa de a plăti poliţe. Societatea, controlată de Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, a remarcat "menţionarea cu oarecare ostentaţie a calităţii de „cumnat” a uneia dintre persoanele vizate", fără a preciza unde a apărut această menţionare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.