Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a primit vizita unei delegaţii Arizona House of Representatives din Statele Unite ale Americii, ocazie cu care Russell W. Bowers, de la Arizona House of Representatives, a spus că România reprezintă o ţintă europeană importantă pentru afacerile din Arizona şi s-a declarat interesat de investiţii în România în domeniul minier, energetic, IT şi High Tech.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a primit miercuri vizita unei delegaţii Arizona House of Representatives din Statele Unite ale Americii (SUA), în scopul identificării domeniilor şi modalităţilor de extindere a colaborării dintre comunităţile de afaceri din Statul Arizona şi România.

„SUA şi-a exprimat de foarte mult timp interesul în ceea ce priveşte dezvoltarea antreprenoriatului şi a sectorului privat din România. De altfel, acest lucru se află la baza Parteneriatului Strategic dintre cele două state. România reprezintă o ţintă europeană importantă pentru afacerile din Arizona, dovadă fiind şi vizita noastră de prospectare de astăzi, pe care o considerăm foarte importantă în dezvoltarea relaţiilor viitoare cu CCIR. Suntem interesaţi de investiţii în domeniul minier, energetic, IT şi High Tech şi, în acest sens, vom direcţiona solicitări concrete către CCIR. De asemenea, propunem o cooperare în domeniul educaţiei universitare cu schimburi de studenţi, precum şi cu programe de pregătire comune. Pentru ca acest proiect să se concretizeze, urmează să capacităm centrele universitare din Cluj, Constanţa şi Iaşi”, a declarant Russell W. „Rusty” Bowers, speaker al  Arizona House of Representatives.

La rândul său, preşedintele CCIR, Mihai Daraban, spune că pentru CCIR, relaţia cu SUA este una prioritară din foarte multe puncte de vedere.

"În afară de parteneriatul strategic cu SUA, parteneriat promovat intens de instituţia noastră în mediul de afaceri autohton, suntem foarte interesaţi de internaţionalizarea business-ului românesc. În SUA există cea mai mare densitate de multinaţionale, care oferă investitorilor un potenţial uriaş de a pătrunde şi pe alte pieţe, America fiind un hub pentru multe direcţii economice şi nu numai. În acest context, ne bucură faptul că avem un partener de încredere în Ambasada României în SUA care, iată, face posibilă o întâlnire precum cea de azi. Pentru punerea în practică a proiectelor comune cuArizona House of Representatives este necesară o dinamizare a activităţii camerelor judeţene ca interfaţă pentru antreprenorii români şi americani. România oferă multe avantaje investitorilor americani şi în acest sens, ne dorim o creionare cu precizie a domeniilor ţintă avute în vedere de partea americană. CCIR va oferi asistenţă directă şi nemijlocită investitorilor americani pentru identificarea soluţiilor optime de dezvoltare a business-ului”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Statele Unite ale Americii însuma aproape două miliarde de euro, la sfârşitul anului trecut şi 1,26 miliarde de euro la sfârşitul lunii august 2021. La nivelul lunii iunie 2021, în România activau un număr de 8.112 companii americane, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 1,21 miliarde de  euro.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.