Aproximativ 1.804 de entităţi financiare au accesat facilitatea de creditare de urgenţă înfiinţată în SUA în martie trecut, în urma prăbuşirii Silicon Valley Bank, reprezentând aproximativ 20% din toate firmele eligibile, a anunţat Rezerva Federală, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 95% dintre debitori, careau  inclus bănci, uniuni de credit, asociaţii de economii şi sucursale şi agenţii ale băncilor străine, aveau active de mai puţin de 10 miliarde de dolari, a declarat banca centrală a SUA în raportul său semestrial de stabilitate financiară.

Programul de Finanţare la Termen al Băncii, aşa cum a fost numit, a avut ca scop abordarea unei crize de lichiditate după ce o criză de depozite a dus la prăbuţirea SVB şi Signature Bank şi a forţat autorităţile financiare să organizeze o salvare a sectorului.

Facilitatea a împrumutat cu garanţie fără a aplica reevaluările în scădere obişnuite, iar împrumuturile au fost făcute în condiţii ieftine.

Programul a încetat să mai acorde noi împrumuturi pe 11 martie, la un an de la crearea sa. La apogeul său, a acordat în total ămpurmuturi de 165 de miliarde de dolari, cu termene de până la un an. Programul urmează să se închidă complet până în martie viitor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.