Aproape 30 de tone de deşeuri, mobilier şi haine second-hand, au fost oprite la intrarea în România la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II din judeţul Arad. Deşeurile proveneau din Germania şi Italia şi urmau să ajungă la firme din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, în ultimele 24 de ore, controlul la intrarea în ţară, asupra a două automarfare conduse de doi cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilier şi haine second-hand, de la diferite societăţi comerciale din Germania şi Italia pentru firme din România”, precizează Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă, de marţi.
 
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Protecţiei Consumatorului Arad.
 
”În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 27.775 kg deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a transmis Poliţia de Frontieră.
 
În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.