Apple a anunţat, luni, că va înfiinţa un campus nou în Carolina de Nord, unde vor lucra până la 3.000 de angajaţi, îşi va extinde operaţiunile în mai multe alte state americane şi va mări ţintele de cheltuieli cu furnizorii din Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple a declarat că intenţionează să cheltuie 1 miliard de dolari pentru a construi un nou campus şi un centru de inginerie în zona triunghiului de cercetare din Carolina de Nord, majoritatea locurilor de muncă fiind aşteptate să se concentreze pe învăţarea automată, inteligenţa artificială, ingineria software şi alte domenii tehnologice.

Proiectul se alătură unui campus din Austin, Texas, de 1 miliard de dolari, anunţat în 2019.

Producătorul de iPhone a declarat că va institui, de asemenea, un fond de 100 de milioane de dolari pentru a sprijini şcolile din zona Raleigh-Durham din Carolina de Nord şi din tot statul, precum şi pentru a contribui cu 110 milioane de dolari pentru a ajuta la construirea de infrastructuri precum internet în bandă largă, drumuri, poduri şi şcoli publice, în 80 de comitate din Carolina de Nord.

”Ca originar din Carolina de Nord, sunt încântat că Apple se extinde şi creează noi oportunităţi de muncă pe termen lung în comunitatea în care am crescut. Suntem mândri că această nouă investiţie va sprijini, de asemenea, educaţia şi proiectele de infrastructură critică din tot statul”, a declarat Jeff Williams, directorul operaţional al Apple, într-un comunicat.

Apple a mai anunţat că a extins obiectivele de angajare în alte locaţii din SUA, pentru a atinge un nivel de 20.000 de locuri de muncă suplimentare până în 2026, stabilind noi ţinte pentru facilităţile din statele Colorado, Massachusetts şi Washington.

În statul de origine al Apple, California, compania a declarat că va viza angajarea a 5.000 de persoane în San Diego şi 3.000 de persoane în Culver City, în zona Los Angeles.

Apple a mărit, de asemenea, obiectivul cheltuielilor din SUA la 430 miliarde dolari până în 2026, faţă de obiectivul pe cinci ani de 350 miliarde dolari, stabilit de Apple în 2018, şi a spus că este pe cale să îl depăşească.

Suma include centrele de date ale Apple din SUA, cheltuielile de capital şi cheltuielile pentru a crea conţinut TV original în 20 de state. Aceasta include, de asemenea, cheltuielile cu furnizorii sediului central al Apple din SUA, deşi Apple nu a spus dacă se aplică numai bunurilor fabricate în facilităţile SUA ale furnizorilor respectivi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.