Apple va aloca 2,5 miliarde de dolari pentru relaxarea deficitului de locuinţe care a provocat creşterea puternică a preţurilor în California, marea majoritate a banilor urmând să fie dedicaţi unor fonduri care vor fi gestionate împreună sau de către guvernul statului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suma de un miliard de dolari va merge într-un fond gestionat împreună cu oficialii statului, pentru începerea unor proiecte de construcţie a locuinţelor amânate sau blocate. Un alt miliard de dolari va merge la un fond gestionat de stat pentru a oferi asistenţă profesorilor, asistentelor medicale, poliţiştilor, pompierilor şi altor categorii, la achiziţia primei locuinţe.

Într-un interviu acordat Reuters, directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat că Apple a simţit ”o responsabilitate profundă” pentru a atenua criza locuinţelor din California.

Sediul central al Apple din Cupertino, California, supranumit ”nava spaţială”, se afla la mai puţin de 5 mile de  o suburbie unde co-fondatorii companiei, Steve Jobs şi Steve Wozniak, au asamblat primele computere Apple, în anii 1970.

”Dorim să ne asigurăm că este un loc vibrant, unde oamenii pot trăi şi creşte o familie. Nu există nicio îndoială că astăzi acest lucru este imposibil pentru mulţi oameni, că regiunea suferă de o criză a disponibilităţii locuinţelor care este existenţială”, a afirmat Tim Cook într-un interviu acordat Reuters.

Anunţul Apple survine după ce Facebook şi Google, divizie a Alphabet, s-au angajat să ofere fiecare 1 miliard de dolari unor proiecte imobiliare din California, în timp ce Microsoft a alocat 500 de milioane de dolari pentru proiecte imobiliare în Seattle, statul Washington.

Apple a arătat că fondul de finanţare a proiectelor este primul de acest tip al companiei.

O sumă de 2 miliarde de dolari va fi alocată pentru proiecte imobiliare din California, iar alte 500 de milioane de dolari vor merge strict în regiunea din nordul Californiei unde se află sediul Apple, unde companiile de tehnologie au fost ţinta unor proteste din partea locuitorilor care le acuză de creşterea costurilor locuinţelor.

Apple va pune la dispoziţie circa 169.968 metri pătraţi în San Jose, California, teren evaluat la 300 de milioane de dolari, unde speră să fie construite 3.800 de locuinţe ieftine. Compania va mai dona 150 de milioane de dolari pentru un fond de construire a unor locuinţe ieftine în zona golfului şi 50 de  milioane de dolari grupului public-privat ”Destination: Home”, care vrea să rezolve probleme persoanelor fără locuinţe din Silicon Valley, unde se află cele mai valoroase companii listate la bursă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.