Apple s-a oferit să permită rivalilor să acceseze sistemele sale de plăţi mobile de tipul ”tap-and-go”, utilizate pentru portofelele mobile, au declarat trei persoane familiarizate cu problema, o mişcare care ar putea soluţiona acuzaţiile antitrust ale UE şi ar evita o posibilă amendă uriaşă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea pentru concurenţă din UE a acuzat anul trecut Apple de restricţionarea accesului rivalilor la tehnologia sa ”tap-and-go”, Near-Field Communication (NFC), făcându-le dificilă dezvoltarea serviciilor rivale pe dispozitivele Apple.

Aceasta a spus că acest lucru a adus beneficii Apple Pay, propria soluţie de portofel mobil a Apple pentru iPhone şi iPad şi a subliniat puterea semnificativă de piaţă a companiei pe piaţa dispozitivelor mobile inteligente şi dominaţia pe pieţele portofelului mobil.

Comisia Europeană probabil că va solicita luna viitoare feedback de la rivali şi clienţi înainte de a decide dacă acceptă oferta Apple, au spus sursele.

Ei au spus că momentul testului de piaţă şi dacă acesta va merge înainte s-ar putea schimba în continuare.

Organismul de supraveghere al UE a refuzat să comenteze. Apple nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii înainte de orele de lucru din SUA.

Apple Pay este folosit de peste 2.500 de bănci din Europa şi de peste 250 de fintech şi bănci challenger. Cipul NFC permite plăţi prin atingere şi acces pe iPhone şi iPad.

Apple se confruntă cu o a doua acuzaţie, că împiedică Spotify şi alte companii de streaming de muzică să informeze utilizatorii despre alte opţiuni de cumpărare în afara App Store, într-un caz care datează din 2020.

Comisia ar urma să emită o decizie anul viitor, care ar putea include o amendă şi un ordin de încetare a acestei practici.

Companiile riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri anuală globală dacă sunt găsite vinovate de încălcarea normelor antitrust ale UE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.