Producătorul iPhone-ului a lansat un patch de securitate pentru iOS, WatchOS şi macOS, care repară două breşe grave de securitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu mai puţin de o zi înainte de prezentarea noilor iPhone-uri şi anunţarea unor noi versiuni de iOS, WatchOS şi macOS, Apple a lansat un patch de urgenţă şi încurajează utilizatorii să-l instaleze cât mai repede.

Una dintre problemele reparate îşi are originea în componenta CoreGraphics a celor trei sisteme de operare. Primele indicii ale acesteia au fost descoperite de Amnesty International în luna august.

După analizarea fişierelor infectate, s-a descoperit cauza şi s-a făcut imediat legătura cu mecanismul spyware-ului Pegasus. Pe 7 septembrie, raportul a fost trimis către Apple, care, în doar o săptămână, a lansat patch-ul.

A doua vulnerabilitate a fost descoperită în motorul de Safari, WebKit. Nu este clar dacă şi aceasta este legată de Pegasus, însă, Apple spune că s-ar putea să fi fost exploatată deja de hackeri.

Apple urmează să-şi prezinte noile iPhone pe 14 septembrie. Cu aceeaşi ocazie, compania americană va anunţa când vor putea fi instalate cele mai noi versiuni de iOS, iPadOS, WatchOS şi macOS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.