Fără un anunţ oficial, Apple a eliminat din propriul portofoliu serviciul Apple Music Voice Plan, care permitea utilizatorilor să folosească Apple Music exclusiv pe baza comenzilor vocale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansat în 2021, serviciul Apple Music Voice Plan nu mai este disponibil, după ce compania americană a decis, fără vreo explicaţie, să renunţe la el.

Pagina de pe site-ul Apple dedicată serviciului Apple Music Voice Plan a dispărut, iar cei care încearcă să acceseze vechea adresă sunt redirecţionaţi către Apple Music.

Apple Music Voice Plan a fost lansat în urmă cu doar doi ani, ca o alternativă mai ieftină la celelalte tipuri de abonamente Apple Music.

Pentru doar 5 dolari, în condiţiile în care un abonament individual costă 11 dolari în Statele Unite, Apple Music Voice Plan facilita folosirea serviciului de streaming doar prin comenzi vocale date asistentului Siri.

Cei care alegeau acest abonament, nu puteau folosi interfaţa grafică şi nu aveau acces la o serie de facilităţi, care nu puteau fi realizate prin comenzi vocale, precum adăugarea melodiilor la propria librărie de conţinut sau crearea propriilor liste de melodii.

Apple Music Voice Plan era disponibil într-un număr limitat de ţări, printre care Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Canada, Italia, Franţa şi Spania.

Spre deosebire de Google, Apple nu are obiceiul de a se grăbi să închidă servici care nu performează aşa cum spera compania. Acesta este unul dintre rarele cazuri în care Apple închide un serviciu după doar doi ani de la lansare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.