Producătorii de componente pentru seria iPhone 12 au primit indicaţii să reducă semnificativ producţia pentru prima jumătate a acestui an, comparativ cu nivelul ultimei lunii a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform mai multor surse din rândul partenerilor chinezi ai Apple, citaţi de Nikkei, compania americană a decis reducerea cu 20% faţă de decembrie 2020 a producţiei pentru toate modelele de iPhone din noua seria.

Cel mai afectat model va fi iPhone 12 mini, a cărui producţie ar fi redusă cu nu mai puţin de 70%.

Apple comandase, iniţial, 96 de milioane de telefoane pentru prima jumătate a acestui an. Acum, după ajustări, Apple vizează producerea a 75 de milioane de unităţi, ceea ce oricum este puţin peste cele 74,3 milioane de telefoane produse în prima jumătate a anului trecut.

În schimb, Apple păstrează target-ul de 230 de milioane de iPhone-uri produse pe tot anul 2021, ceea ce înseamnă că gigantul american crede că va recupera teren în a doua parte a anului. În mod tradiţional, Apple performează cel mai bine în ultimul trimestru, după lansarea seriilor noi în septembrie - octombrie.

Se pare că Apple a supraestimat grav cererea pentru iPhone mini, cred unii analişti. Nu doar că, din această cauză, va reduce cu 70% producţia acestui model, dar unor furnizori de componente li s-a cerut chiar să oprească temporar producţia.

În plus,unele dintre componentele de iPhone 12 mini au fost direcţionate către modele care se vând mai bine, precum versiunile Pro şi Pro Max ale seriei.

Conform estimărilor, deşi este cel mai ieftin model din serie, iPhone 12 mini reprezenta la finele anului trecut între 10% şi 15% din vânzările totale ale noii serii.

Până la finele acestui an, Apple va începe să producă modelele seriei iPhone 12 în India, la fabrica de lângă oraşul Bengaluru. Conform legislaţiei indiene, compania americană va beneficia de taxe mai mici cu 22% pentru seria care, după lansarea iPhone 13, se va ieftini şi va fi mai accesibilă inclusiv în India, o ţară cu o putere redusă de cumpărare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.