Epic Games anunţă că Apple i-a reinstaurat contul de dezvoltator, ceea ce-i va permite să livreze, din nou, Fortnite pe iPhone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Încă din ianuarie, când Apple a anunţat seria de schimbări pe care noua legislaţie europeană o obligă să le facă, Epic a anunţat că Fortnite va reveni pe dispozitivele Apple.

Tot atunci Epic anunţa că are de când să lanseze un magazin propriu de jocuri pentru iPhone, idee pe care o reiterează acum, când este reinstaurat în drepturi.

Contul Epic de App Store a fost dezactivat în 2020, când producătorul Fortnite a încercat să folosească un sistem propriu de plăţi, ceea ce, la acea vreme, contravenea regulilor.

Incidentul a declanşat o lungă luptă legală între Epic şi Apple, din care niciuna dintre cele două companii nu a ieşit învingător clar.

Însă legislaţia DMA adoptată recent în Europa obligă Apple să facă o serie întreagă de schimbări pentru a-şi deschide ecosistemul. Printre altele, vor fi permise sisteme terţe de plată şi alte magazine de conţinut decât App Store.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.