Gigantul american Apple a început să testeze a treia generaţie de cipuri dezvoltate intern, pe care urmează să le lanseze anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple face ultimele pregătiri pentru lansarea cipurilor M3, a treia generaţie de cipuri dezvoltate intern, care fac pasul la procesul pe 3nm pus în practică de taiwanezii de la TSMC, conform Bloomberg.

Trecerea de la 5nm la 3 nm va fi responsabilă de o creştere a densităţii procesoarelor cu 50% faţă de prima generaţie. M3 va avea 12 nuclee de procesor, faţă de 8, câte avea M1, sau 10, câte foloseşte M2.

De asemenea, de la 14, respectiv 16 nuclee de procesare video, cât aveau generaţiile anterioare, M3 va oferi 18 nuclee de proceare.

Nu este clar, deocamdată, cât RAM vor avea cipurile M3, însă, testele văzute de Bloomberg, care se presupune că veneau de la un M3 Pro, arătau o capacitate de 36GB de memorie RAM.

Spre comparaţie, generaţia actuală de M2 Pro, oferă de la 16GB la 32GB RAM.

Apple este aşteptată să lanseze cipurile M3 spre finalul acestui an sau cel târziu la începutul anului viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.