Apple a decis să permită unei categorii de aplicaţii să trimită utilizatorii pe propriul site pentru a se înregistra, sub presiunea din ce în ce mai mare din mai multe ţări, care nu mai văd cu ochi buni faptul că gigantul american obligă dezvoltatorii de aplicaţii să folosească sistemul de plăţi al companiei, pentru a putea opri comisionul de 30% din vânzări,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple anunţă că anumite aplicaţii de iPhone vor primi permisiunea de a include un link prin care utilizatorii să intre pe site-urile acestora pentru a putea crea şi a putea gestiona conturile personale.

Această nouă permisiune înseamnă că noii utilizatori ai aplicaţiilor în cauză nu vor mai folosi sistemul de plăţi impus de Apple prin App Store şi, automat, compania americană nu va mai opri comision din conturile plătite astfel.

Vor primi această permisiune doar aplicaţiile pe care Apple le include în categoria “reader” - aplicaţii care permit utilizatorului să vizioneze conţinutul fără a-l putea modifica în vreun fel. În această categorie intră aplicaţii precum Netflix şi Spotify, unii dintre cei mai mari critici ai limitărilor impuse de Apple.

Categoria de aplicaţii “reader” este definită de Apple după propriile criterii, care nu corespund întotdeauna cu ceea doresc dezvoltatorii şi utilizatorii.

Concesia este făcută ca parte a negocierii cu autoritatea pentru concurenţă din Japonia, pentru închiderea unei investigaţii în această ţară, dar se va aplica la nivel global de la începutul anului viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.