Clienţii care aleg să vină la Apple cu telefonul vechi pentru a face upgrade la cel mai nou model vor avea parte de o reducere mai mică din preţul de achiziţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aşa-numitele programe de trade-in, prin care Apple oferă o reducere la achiziţionarea iPhone-urilor noi celor care dau la schimb un model mai vechi, au constituit o motivaţie importantă pentru upgrade în cazul multor posesori de iPhone.

Apple a promovat intens această strategie, inclusiv în cadrul evenimentelor pe care le organizează anual. Însă, fără să atragă prea mult atenţia, Apple a decis să scadă valorile aferente unora din dispozitivele care pot face obiectul trade-in-ului.

Astfel, un iPhone XS Max nu mai valorează 600 de dolari din preţul unui model nou, ci doar 500 de dolari. Asta înseamnă că utilizatorul trebuie să achite o diferenţă mai mare cu 100 de dolari decât până acum pentru un iPhone nou.

Reduceri asemănătoare pot fi observate şi în cazul altor produse. De exemplu, un iPhone 8 este evaluat acum la 180 de dolari în loc de 220 de dolari cât era anterior.

Valoarea tabletei iPad Air a scăzut de la 100 de dolari la 70 de dolari, iar un Apple Watch Series 4 primeşte de la Apple o reducere de 100 de dolari în loc de 110 dolari.

Apple nu a oferit nicio informaţie oficială privind aceste modificări, astfel că nu se cunosc motivelele exacte şi calculele care au stat la baza acestei decizii. Cert este că, astfel, Apple îşi creşte marja de profit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.