Jony Ive şi Apple, companie pentru care a lucrat aproape trei decenii înainte să-şi înfiinţeze propria firmă, au decis să nu mai prelungească colaborarea începută în momentul în care acesta a plecat de la Apple.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Designerul preferat al lui Steve Jobs a plecat de la Apple în 2019 şi şi-a înfiinţat propria firmă de design, numită LoveFrom. Apple era atunci clientul principal al LoveFrom, după semnarea unui contract de peste 100 de milioane de dolari.

Contractul era, însă, destul de restrictiv în ceea ce priveşte activitatea LoveFrom. De exemplu, Apple putea să blocheze colaborările noii firme cu companii rivale.

Acum, la trei ani distanţă după ce Jony Ive a plecat de la Apple şi a înfiinţat LoveFrom, cele două părţi au decis că nu mai este cazul să prelungească colaborarea. Apple nu mai este clientul principal al LoveFrom, iar compania lui Ive are acum libertate completă în alegerea clienţilor.

Conform The New York Times, se pare că în cadrul Apple executivii deveniseră nemulţumiţi de cât de mulţi bani se duc către compania lui Ive şi de faptul că mai mulţi designeri au ales să plece şi să lucreze pentru acesta.

Echipa de design de la Apple va fi condusă de COO-ul Jeff Williams, însă, deciziile finale vor fi luate de cei de la marketing.

LoveFrom, pe de altă parte, nu duce lipsă de bani şi de clienţi. Printre cei mai celebri clienţi ai acesteia se numără Airbnb şi Ferrari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.