Serviciul de streaming Apple Music a activat opţiunea Lossless Audio, utilizatorii acestuia putând să asculte zeci de milioane de melodii la calitatea unui CD audio şi chiar mai ridicată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aşa cum anunţa în urmă cu mai multe săptămâni, Apple a început să integreze funcţia Lossless Audio în Apple Music, serviciul de streaming pentru muzică al companiei.

Lossless Audio are două niveluri de calitate: 16 biţi la 44.1 kHz (nivel de CD audio) şi 24 biţi la 48 kHz. Pentru calitatea mai ridicată, utilizatorul va avea nevoie de ajutorul unui echipament extern, precum un Digital-to-Analog Converter.

Noua facilitate este opţională şi nu este activată în mod implicit. Utilizatorii Apple Music trebuie să intre la opţiuni pentru a o activa. Altfel, serviciul va reda muzica la calitatea standard.

Apple oferă noua opţiune fără costuri suplimentare, aceasta fiind inclusă în abonament. Apple Music nu are o versiune gratuită, ci doar una care costă 20 de lei pe lună în România.

Din cele peste 75 de milioane de melodii oferite de Apple Music, compania americană spune că peste 20 de milioane sunt disponibile în formatul Lossless Audio, care este acum oferit pe dispozitivele Apple, urmând să ajungă şi pe Android.

Cu aceeaşi ocazie, Apple a lansat şi opţiunea de sunet spaţial, folosind tehnologia Dolby Atmos. Aceasta adaugă canale pe înălţime, dând senzaţia de spaţialitate.

Numărul melodiilor cu sunetul spaţial este mai mic, iar Apple a realizat o serie de playlist-uri dedicate, pentru a le evidenţia mai bine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.