După ce a renunţat la mai multe proiecte de viitor, Apple ia în considerare să construiască roboţi şi alte dispozitive automatizate de casă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple a creat o echipă care evaluează posibilitatea construirii roboţilor de casă, o iniţiativă care ar putea deveni un important proiect de viitor pentru companie, susţin surse anonime citate de Bloomberg.

Inginerii Apple iau în considerare, printre altele, construirea unui robot care poate urmări utilizatorul în casă (probabil cu scopul de a-l ajuta în diverse sarcini casnice).

O altă idee avută în vedere este dezvoltarea unui dispozitiv automatizat care poate muta un ecran în interiorul locuinţei.

Proiectul Apple de robotică se află acum în fazele incipiente şi este greu de spus dacă sau când produsele avute în vedere vor fi lansate.

Acesta a fost creat în cadrul diviziei de ingineriei şi AI, care este condusă de John Giannandrea. În mod previzibil, din schemă face parte şi inteligenţa artificială, care ar putea avea un rol important în crearea unor roboţi cu abilităţi avansate.

Gigantul american a renunţat recent să mai dezvolte tehnologii de condus autonom, după ce, iniţial, a urmărit că creeze o maşină complet autonomă.

Acum, Apple pare în căutarea altor proiecte de viitor, care, peste ani, să contribuie la creşterea veniturilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.