Autoritatea pentru concurenţă din Ţările de Jos a stabilit că Apple nu a luat măsuri conforme cu o decizie recentă luată în instanţă legat de sistemele terţe de plată, astfel că gigantul american poate ajunge să plătească până la 50 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea Olandeză pentru Consumatori şi Pieţe a analizat modificările făcute de Apple după ce o instanţă a decis că firma americană trebuie să permită aplicaţiilor matrimoniale să folosească sisteme terţe de plată şi a concluzionat că acestea sunt insuficiente.

Apple încă nu oferă opţiunea folosirii sistemelor terţe de plată, ci doar le permite dezvoltatorilor să-şi exprime opţiunea în acest sens, conform Autorităţii.

De asemenea, Autoritatea Olandeză pentru Consumatori şi Pieţe este nemulţumită de faptul că gigantul american pune bariere în calea alegerii sistemelor terţe de plată - dezvoltatorii trebuie mai întâi să obţină aprobarea Apple, deşi compania americană a fost obligată de instanţă să o ofere în mod implicit.

O altă problemă este faptul că Apple obligă dezvoltatorii să aleagă între un sistem de plată extern (în browser) şi unul folosit în cadrul aplicaţiei, deşi decizia instanţei spune că Apple trebuie să le ofere pe ambele.

Apple a anunţat deja că va opri comision şi în cazul plăţilor făcute cu sisteme terţe, ceea ce ar putea fi o altă problemă de analizat de către autorităţi.

Drept urmare, Autoritatea Olandeză pentru Consumatori şi Pieţe a decis amendarea Apple cu câte 5 milioane de euro pe săptămână, până când compania americană se va conforma sau se va ajunge la 50 de milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.