Apple a răspuns joi plângerii făcute de Spotify Technology la Comisia Europeană afirmând că serviciul de streaming audio ”vrea toate beneficiile unei aplicaţii deschise fără ca aceasta să fie deschisă”, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spotify, înfiinţată la un an după lansarea iPhone de către Apple în 2007, a anunţat miercuri că Apple limitează în mod ilegal accesul concurenţei la propriul său serviciu de muzică.

Controlul exercitat de Apple asupra App Store privează consumatorii de posibilitatea de a alege şi furnizorii concurenţi de servicii de streaming audio de beneficiul Apple Music, care a început în 2015, a adăugat Spotify.

Apple a răspuns că a aprobat şi distribuit aproape 200 de actualizări de aplicaţii în beneficiul Spotify, care au avut ca rezultat descărcarea a peste 300 de milioane de copii ale aplicaţiei Spotify.

”Singura oară când am solicitat ajustări a fost când Spotify a încercat să ocolească aceleaşi reguli aplicate altor aplicaţii. Spotify este liberă să construiască aplicaţii pentru/ şi să concureze cu produsele şi platformele noastre”, a explicat Apple într-un comunicat.

Compania suedeză a lansat un website unde prezintă toate modalităţile prin care Apple se foloseşte pe care o are pentru a face din platforma sa ”un teren de joc neegal”.

În replică, Apple combate toate afirmaţiile de pe website-ul Spotify,  numit "Time to Play Fair" (E timpul să jucăm corect n.r.).

Spotify mai acuză că sistemul Apple de recunoaştere a vocii Siri nu permite utilizatorilor de iPhone-uri să asculte muzică de la Spotify şi că Apple a refuzat să permită Spotify să lanseze o aplicaţie pe smartwatch-ul său.

Apple a arătat că atunci când a contactat Spotify în legătură cu sprijinul pentru Siri şi AirPlay 2, în mai multe rânduri, compania suedeză a spus că lucrează la acest lucru.

Reprezentanţii Spotify nu au fost disponibili pentru a comenta răspunsurile Apple.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.