Ericsson a obţinut a primă victorie în lupta pentru bani şi brevete cu Apple, după ce o instanţă din Bogota a decis că Apple încalcă brevetele Ericsson şi nu mai are voie să vândă şi să importe în această ţară dispozitive cu 5G.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple şi Ericsson se luptă deja de mai mulţi ani în tribunale pe drepturile de proprietate intelectuală asupra tehnologiilor 5G, în special pe tema valorii financiare a acestora.

Producătorul iPhone-ului nu a negat că Ericsson deţine pe drept brevete pentru tehnologiile 5G folosite pe telefoanele şi celelalte dispozitive vândute de compania americană. În schimb, Apple a decis să nu mai plătească pentru brevete, considerând că Ericsson cere mult prea mulţi bani.

O primă decizie în favoarea Ericsson a fost dată în Columbia, de un tribunal din Bogota, care a decis că Apple nu mai are voie să vândă în această ţară terminale cu 5G. Aici se încadrează cele mai recente două modele de iPhone şi iPad.

Apple trebuie să oprească imediat vânzarea, inclusiv a dispozitivelor aflate pe stoc, şi nu mai are voie să importe produsele vizate de decizie până când cele două părţi ajung la un acord.

Apple a încercat să aducă decizia în favoarea sa argumentând că în Columbia nu sunt disponibile reţele 5G şi atunci interdicţia ar fi lipsită de obiect. Judecătorul, însă, a considerat că Apple ar putea profita în momentul în care va începe testarea reţelelor 5G în această ţară.

Columbia nu reprezintă o piaţă esenţială pentru Apple, însă, decizia de aici poate fi considerată un semnal de alarmă, care poate indica Apple că o hotărâre similară ar putea fi luată şi în alte pieţe.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.