Vedeta tradiţionalului eveniment Apple din luna septembrie a fost, în lipsa lui iPhone 12, care întârzie aproximativ o lună, noul Apple Watch Series 6. Alături de acesta, Apple a prezentat şi un smartwatch “accesibil”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul Watch Series 6 nu vine cu o schimbare revoluţionară de design. În schimb, aduce mai multă putere, cadrane virtuale şi, nu în ultimul rând, facilităţi din zona sănătăţii, cea în care Tim Cook spune că se află viitorul companiei.

Smartwatch-ul Apple va folosi un SIP-ul S6, la baza căruia stă A13 Bionic, chipset folosit de unele dintre cele mai recente dispozitive mobile ale companiei.

Marea noutate pe partea de sănătate este posibilitate măsurarii nivelului de sânge de oxigen. Operaţiunea durează 15 secunde şi se foloseşte de lumina roşie şi infraroşie a cărei reflexie o măsoară pentru a “citi” culoarea sângelui şi a măsura astfel nivelul de O2.

Nu lipsesc nici noi cadrane virtuale noi pentru Watch Series 6, smartwatch care va costa 399 dolari.

Alături de Watch Series 6, Apple a prezentat şi un nou ceas inteligent, care va fi plasat undeva mai jos ca preţ. Se va numi Watch SE (ca iPhone SE) şi va costa 279 dolari.

Watch SE, care preia multe din caracteristicile de design ale lui Series 4, are la bază chipset-ul S5, despre care Apple spune că este de două ori mai rapid decât cel din Series 3.

Noul smartwatch dispune de accelerometru, compas, giroscop, senzori de mişcare, detecţie a pricipitărilor şi poate, de asemenea, măsura pulsul.

Apple a prezentat, cu această ocazie, o nouă aplicaţie pentru sport, dezvoltată în jurul Apple Watch. Fitness Plus include un catalog de antrenamente video pentru o serie întreagă de activităţi, ce pot fi vizualizate inclusiv pe iPhone şi iPad. Aplicaţia va trimite valorile de efort în timp real pentru ciclism, dans, yoga şi altele.

Fitness Plus va costa 9.99 dolari pe lună sau 79.99 dolari pe an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.