O nouă versiune a sistemului de operare folosit de iPhone va fi lansată anul acesta, iar Apple a profitat de conferinţa WWDC 2022 pentru a prezenta primele informaţii despre iOS 16.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principala noutate din iOS 16, conform informaţiilor prezentate până acum de Apple, este un lock screen complet schimbat, dinamic şi cu foarte multe opţiuni de personalizare.

Vor putea fi modificate majoritatea elementelor care fac parte din lock screen, de la scurtăturile aplicaţiilor, la imaginea de fundal şi fonturile folosite pentru afişarea datei şi a orei.

Noul lock screen va avea suport pentru widget-uri. Apple a prezentat câteva widget-uri proprii pentru lock screen, precum cele care afişează informaţii din Calendar sau Reminders. Vor putea fi adăugate şi widget-uri dezvoltate pentru aplicaţiile terţe.

Anumite elemente din lock screen vor funcţiona dinamic. De exemplu, imaginea de fundal asociată widget-ului pentru vreme va fi animată şi va reprezenta condiţiile meteo din momentul respectiv.

iOS 16 va include şi numeroase alte noutăţi, dincolo de cele prezentat acum succint de Apple. Multe dintre aplicaţiile preinstalate vor fi îmbunătăţite sau vor primi un nou design.

Cel mai probabil, iOS 16 va fi lansat oficial odată cu intrarea pe piaţă a lui iPhone 14. Ambele sunt aşteptate să devină disponibile în toamnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.