Gigantul american Apple a făcut publice o serie întreagă de cifre menite să sugereze cât de bun este App Store în a-şi proteja utilizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple susţine că magazinul său de aplicaţii este foarte bun la prevenirea fraudelor. În acest sens, compania americană spune că a blocat folosirea a aproape 3,9 milioane de carduri furate, a blocat permanent 714.000 de conturi de la tranzacţii şi a prevenit tranzacţii potenţial frauduloase în valoare de peste două miliarde de dolari.

Tot anul trecut, au fost blocate aproale 1,7 milioane de aplicaţii. Aproape 400.000 dintre acestea au respinse pe motiv de încălcare a intimităţii, iar 153.000 au fost respinse pentru spam şi înşelarea utilizatorilor.

428.000 de conturi de dezvoltatori au fost blocate permanent anul trecut pentru posibile activităţi fraudulente, iar 105 milioane de conturi de dezvoltator au fost blocate în momentul creării pentru aceleaşi motive.

Compania americană mai spune că a procesat în 2022 peste 1 miliard de note şi review-uri ale aplicaţiilor din App Store şi că a blocat şi şters peste 147 de milioane dintre acestea.

Toate acestea date vin să arate cum App Store protejează utilizatorii dispozitivelor Apple, în contextul în care din ce în ce mai multe ţări vor să impună companiei americane să permită instalare aplicaţiilor şi din alte surse.

Apple a susţinut mereu că deschiderea ecosistemului şi instalarea aplicaţiilor din alte surse decât App Store va afecta securitatea utilizatorilor săi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.