Apple a înăsprit unele dintre regulile referitoare la solicitările justiţiei de predare a unor date ale utilizatorilor, după ce Departamentul de Justiţie al Statelor Unite i-a trimis citaţii, în perioada preşedinţiei lui Donald Trump, pentru informaţii legate de parlamentari democraţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a anunţat că a introdus recent o limită de 25 de elemente, cum ar fi adrese de email sau numere de telefon, pentru o solicitare a justiţiei.

Apple a informat că în februarie 2018 a primit o citaţie din partea Departamentului de Justiţie pentru informaţii referitoare la 109 elemente, formate din 73 de numere de telefon şi 36 de adrese de email, dar că nu a pus la dispoziţia procurorilor conţinut precum emailuri şi imagini.

Publicaţia New York Times a relatat joi că procurorii federali au trimis citaţii Apple şi altor companii, în timpul preşedinţei Trump, în cadrul unei investigaţii care cauta sursele din spatele unor informaţii din media despre contactele dintre asociaţii lui Trump şi Rusia.

Investigaţia a avut ca ţintă cel puţin doi democraţi din Comisia pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor, consilieri şi membri de familie, între care şi un minor, a scris New York Times.

Apple a arătat că nu avea de unde să ştie natura investigaţiei şi că a oferit doar informaţii de bază privind contul de abonat, cum ar fi nume, adrese, adrese de email şi numere de telefon, precum şi

Compania nu a oferit date care arată cui şi când au fost trimise mesaje.

Inspectorul general al Departamentului de Justiţie Michael Horowitz a declarat, vineri, că va investiga eforturile instituţiei din perioada preşedinţiei Trump de a obţine date de comunicaţii ale parlamentarilor şi membrilor presei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.