Aplicaţia de mesagerie Telegram, care îşi criptează conţinutul, va permite utilizatorilor să îşi ascundă numerele de telefon, pentru a-i proteja pe protestatarii din Hong Kong de monitorizarea de către autorităţi, potrivit unei persoane apropiată situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actualizarea Telegram, care urmează să aibă loc în următoarele câteva zile, va permite protestatarilor să împiedice autorităţile din China şi Hong Kong să le descopere identităţile pe grupurile de chat ale aplicaţiei.

Biroul pentru Securitate din Hong Kong a arătat că ”a acţionat cu responsabilitate pentru a gestiona această perioadă dificilă şi a reinstaura ordonea publică”. Instituţia a refuzat să comenteze dacă a încercat să identifice perotestatarii prin utilizarea aplicaţiei Telegram.

Ministerul de Externe din China, Administraţia pentru Spaţiu Cibernetic din China şi Biroul de Afaceri pentru Hong Kong şi Macao nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii, în afara orelor de program.

Mii de protestatari din Hong Kong se informează de pe mai mult de 100 de grupuri ale aplicaţiei Telegram, potrivit organizatorilor şi susţinătorilor protestelor. Protestatarii folosesc aplicaţii criptate, cum este Telegram, pentru a se mobiliza cu uşurinţă prin intermediul grupurilor de chat, unde riscurile de infiltrare a poliţiei sunt mai scăzute, potrivit unui raport publicat de Reuters în această lună.

Unii protestatari şi-au exprimat îngrijorarea că autorităţile s-ar putea folosit de dependenţa mişcării de aplicaţia Telegram pentru a-i monitoriza şi aresta pe organizatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.