yeParking, aplicaţie de parksharing şi furnizor IT de soluţii pentru eficientizarea spaţiilor de parcare, a anunţat marţi o primă rundă de finanţare, în parteneriat cu Roca X, urmând ca întregul capital să fie utilizat pentru accelerarea creşterii companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Obiectivele yeParking pe termen scurt sunt legate de creşterea ratei de utilizare a aplicaţiei în Cluj-Napoca, extinderea aplicaţiei în celelalte oraşe mari din România şi înrolarea primelor clădiri de birouri şi zone rezidenţiale închise în soluţia business to business", arată un comunicat al companiei.

yeParking funcţionează pentru moment în Cluj-Napoca, cu peste 5.000 de utilizatori, oferind şoferilor posibilitatea să cedeze temporar, pentru minute sau ore, locul de parcare pe care îl au, către comunitate, optimizând astfel traficul şi timpii de căutare a unui loc de parcare.

“Interesul Roca X vine ca o confirmare că produsul nostru rezolvă o problemă reală, cu potenţial maxim. Planurile de dezvoltare sunt foarte ambiţioase şi avizează treptat atât oraşele mari din România, cât şi extinderea în regiune, cu soluţia de retail destinată utilizatorilor, care pot contribui la fluidiziarea traficului share-uind şi folosind parcările disitribuite, dar şi dezvoltarea soluţiei business to business. Suntem încrezători că fondurile obţinute ne vor ajuta să accelerăm şi mai mult dezvoltarea”, afirmă Mihai Lodoabă, administrator Digital Republic şi co-fondator yeParking.

Implementarea de soluţii rapide, automatizate de plată este unul din beneficiile pe care yeParking le poate aduce operatorilor de parcări de business şi/sau retail parkings, degrevându-i pe aceştia de nevoia dezvoltării unor soluţii proprietare şi de promovare a acestora, direcţie în care se pregăteşte implementarea în premieră a acestei soluţii pentru GoTo Parking, parcarea aeroportului din Cluj-Napoca.

Soluţie smart pentru o problemă presantă a oraşelor mari

“yeParking e o soluţie smart pentru o problemă presantă a oraşelor mari, unde să găseşti un loc de parcare devine tot mai dificil, spre imposibil. De aceea suntem încrezători în potenţialul aplicaţiei să câştige popularitate în timp record şi credem că va deveni cât de curând un Waze al parcărilor, instalat pe toate telefoanele şoferilor din România şi nu numai. Ideea din spate e simplă, beneficiile sunt fantastice, motiv pentru care am decis să completăm investiţia directă oferindu-ne susţinerea şi în dezvoltarea zonei business to business a platformei, prin implementarea ei ca metodă de plată în GoToParking, la aeroportul internaţional Avram Iancu din Cluj”, a declarat Alexandru Bogdan, investment manager Roca X.

Experienţe noi de parcare se creionează şi în urma discuţiilor avansate avute cu un lanţ de mall-uri naţional pentru a oferi un Parking Valet digital care să acopere necesităţile clienţilor lor în zona de parking de la plecarea la shopping şi până la plata timpului de parcare.

yeParking a luat naştere la iniţiativa echipei Digital Republic, cu o largă experienţă în software şi produse digitale, cu sediul în Cluj-Napoca. Urmărind consolidarea soluţiei şi dezvoltarea ei în jurul necesităţilor din comunitate, yeParking a devenit din luna decembrie entitate distinctă sub egida yeParking Solutions SRL.

Roca X este un instrument investiţional, destinat afacerilor disruptive la început de drum: tinerii antreprenori cu idei revoluţionare din zona de tehnologie, în stadiu de MVP sau prototip, cu viziunea de a avea un impact în societate şi cu pasiunea pentru a transforma această dorinţă în realitate.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.