Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat vineri noi facilităţi ale serviciului Spaţiul Privat Virtual, astfel că persoanele înregistrate în Spaţiul Privat Virtual pot face plata obligaţiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghişeul.ro, soluţie care permite achitarea a peste 30 de impozite şi contribuţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţionalã de Administrare Fiscalã dezvoltã şi implementeazã, permanent, noi facilitãţi ale Spaţiului Privat Virtual pentru a oferi servicii facile şi utile tuturor contribuabililor. Astfel, persoanele înregistrate în Spaţiul Privat Virtual pot face plata obligaţiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghişeul.ro, soluţie care permite achitarea a peste 30 de impozite şi contribuţii”, a informat ANAF.

Acestã facilitate este operaţionalã de joi, primele plãţi fiind deja efectuate de cãtre contribuabili.

Plata a fost introdusã pentru toate tipurile de creanţe fiscale care se pot plãti cu cardul prin Sistemul Naţional Electronic de Plãţi, iar instrucţiunile pentru utilizarea acestui serviciu sunt disponibile pe site-ul instituţiei, la urmãtorul link https://static.anaf.ro/static/10/SPV/Instructiuni_plata_prin_SPV.pdf.

În Spaţiul Privat Virtual, la accesarea serviciului “Plata obligaţiilor fiscale”, se afişeazã pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se doreşte plata. În cazul persoanelor care se autentificã în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listã apare doar CNP-ul titularului de cont.

La apãsarea butonului ”Afişare obligaţii restante”, se afişeazã lista obligaţiilor ce pot fi plãtite prin platforma ghiseul.ro şi care cuprinde peste 30 de poziţii, de la impozitul pe venituri, la contribuţii, accize colectate şi pânã la plata unor penalitãţi.

La apãsarea butonului „Plãteşte”, utilizatorul este direcţionat cãtre serviciul de platã online al platformei ghiseul.ro, unde se bifeazã cãsuţa „Aprob plata şi sunt de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare” si butonul „PLATESTE”. Din aceastã paginã nu mai existã posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.