Inspectorii ANAF au identificat o firmă specializată în comerţul angro cu îmbracaminte care a prejudiciat bugetul cu aproape 45 de milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Administratorii firmei au efectuat aproape 90 de importuri din Turcia şi au creat un lanţ tranzacţional fictiv, în scopul de a eluda taxele şi impozitele datorate la bugetul de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANAF, societatea a efectuat, într-o perioadã relativ scurtã, 87 de importuri din Turcia constând în articole de îmbrãcãminte şi încãlţãminte, pentru marfa importatã declarand în vamã valori foarte mici, cu scopul de a diminua obligaţia de plată a taxei pe valoarea adãugatã aferentă.

Ulterior, mãrfurile au fost vândute preponderent fãrã întocmirea de documente legale şi fãrã înregistrarea veniturilor reale obţinute, urmãrindu-se în acest fel sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor.

Societatea ”a acoperit” lipsa din gestiune provenitã din vânzarea fãrã documente a bunurilor, prin depunerea de declaraţii fiscale nereale, declarând livrãri cãtre societãţi, care nu au confirmat tranzacţiile.

Bunurile vândute pe piaţa româneascã se ridicã la valoarea estimatã de 128.790.721 lei, iar din totalul agenţilor economici declaraţi drept clienţi, doar 22 de societãţi comerciale au confirmat cã au achiziţionat marfã în valoare de 2.157.314 lei, iar alte 330 de societãţi au fost utilizate de societatea verificatã pentru a ascunde de la impozitare veniturile obţinute.

În cauză au fost sesizate organele de urmărire penalã, iar prejudiciul produs statului se ridică la 44.756.924 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.