Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat miercuri că a creat posibilitatea companiilor de a depune, prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV), documentele aferente procesului de solicitare şi atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astfel, prin intermediul Spaţiului Privat Virtual, utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale pot depune "Cererea de atribuire a numărului de ordine din Registrul de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în judeţ/municipiul Bucureşti sau a numărului unic de identificare din aplicaţia informatică a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală" - Formular C 801 şi pot primi "Certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale"”, se arată în comunicat.

Formularul C 801 este disponibil pe site-ul www.anaf.ro la rubrica Servicii Online - Declaraţii Electronice. Informaţii despre completarea şi transmiterea cererii, respectiv documentele care trebuie ataşate, se regăsesc în Ghidul publicat pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în cadrul secţiunii Servicii Online/"Aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat)" sau pot fi obţinute telefonic, apelând Serviciul central de asistenţă telefonică a contribuabililor.

ANAF sfătuieşte contribuabilii să depună formularul C 801 din timp, pentru a evita aglomerarea din ultimele zile.

”Pentru nedotarea cu aparatele de marcat definite la art. 3 alin (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, ANAF va aplica sancţiuni contribuabililor mari şi mijlocii, începând cu data de 1 septembrie, şi contribuabililor mici, începand cu 1 noiembrie a.c.”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.