Consumatorii americani vor cheltui anul acesta 26 de miliarde de dolari pentru abonamente la servicii de streaming audio şi video, potrivit estimărilor Consumer Technology Association, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2018, suma a fost de 20,4 miliarde de dolari, iar faţă de 2017, anul acesta ea va fi aproape dublă.

Odată cu succesul Apple Music şi Spotify, veniturile în zona streamingului muzical sunt aşteptate să ajungă la 8,4 miliarde de dolari anul acesta. Această sumă va reprezenta o creştere cu 33% faţă de 2018.

Cât priveşte serviciile de streaming video plătite, aici se aşteaptă o creştere de 25%, până la 17,7 miliarde de dolari.

Cumulate, serviciile audio şi video vor genera, în 2020, venituri de 32,3 miliarde de dolari.

Totuşi, cele mai mari încasări din 2019, arată estimările, vor fi în domeniul jocurilor video: 39 de miliarde de dolari, în 2019, în Statele Unite. Suma va ajunge la 42 de miliarde de dolari în 2020.

Anul acesta, consumatorii americani vor cheltui în total 401 miliarde de dolari pe electronice şi servicii, cu 2,2% mai mult faţă de anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.