Americanii ar urma să cheltuie aproximativ 4,7 miliarde de dolari pe benzină în weekendul sărbătorii Memorial Day, potrivit GasBuddy, un site specializat pe identificarea preţurilor carburanţilor în timp real, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asta ar însemna cheltuirea a circa 1,18 miliarde de dolari în fiecare zi, de vineri până luni, cu o marjă de variaţie de 1 milion de dolari, a spus Patrick De Haan, director pentru analiză în domeniul benzinei la GasBuddy.

GasBuddy mai anticipează că preţul mediu al benzinei va fi de 2,98 de dolari pe galon în acest weekend, cel mai ridicat înregistrat în timpul acestei sărbători din 2014, cînd preţul benzinei a atins 3,66 de dolari pe galon.

”Preţurile benzinei au crescut în ultimele luni, din cauza creşterii continue a cererii, odată cu redeschiderea destinaţiilor, înaintea sezonului de vară.

Oprirea livrărilor de carburanţi ale companiei Colonial Pipeline, în urma unui atac cibernetic major, a scos în evidenţă cât de dependenţi sunt americanii de benzină, în urma pandemiei de coronavirus, a spus De Haan.

Preţurile benzinei ar putea începe să scadă după Memorial Day, dar De Haan a avertizat că acestea ar putea urca din nou pe la mijlocul verii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.