Amazon Prime a depăşit pragul de 200 de milioane de abonaţi la nivel global, a anunţat fondatorul Jeff Bezos în ultima scrisoare transmisă acţionarilor din postura de CEO, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ianuarie 2020, Bezon anunţa că platforma are 150 de milioane de membri. Compania rareori anunţă astfel de cifre şi nu divulgă numărul membrilor Prime pe ţări sau regiuni şi nici vizualizările din Prime Video.

La începutul acestui an, Amazon a anunţat că Bezos va renunţa la funcţia de CEO în al treilea trimestru al anului 2021 pentru a deveni preşedinte executiv. El l-a ales ca succesor pe Andy Jassy, în prezent CEO al Amazon Web Services.

„Mă voi concentra pe noi iniţiative. Sunt un inventator. Este ceea ce îmi place cel mai mult şi ce fac cel mai bine”, a scris el joi. 

Bezos a subliniat mai multe puncte de referinţă majore realizate de la momentul înfiinţării companiei, ca librărie online, în 1994.

Amazon utilizează direct 1,3 milioane de oameni din întreaga lume. Peste 1,9 milioane de firme mici şi mijlocii vând produse prin Amazon.com şi reprezintă aproximativ 60% din totalul vânzărilor cu amănuntul. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.