Noul Kindle Scribe este primul ebook reader vândut de Amazon care, pe lângă citirea cărţilor, are şi funcţii de scriere. Pentru un preţ pe măsură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amazon a prezentat Kindle Scribe, un cititor de cărţi digitale cu ecran E Ink de 10,2 inch şi 300 ppi. Acesta este primul Kindle care acomodează un stylus.

Stylus-ul permite desenarea, crearea însemnărilor şi adnotarea cărţilor (inclusiv în format PDF), ceea ce pare să a fi o funcţionalitate care se adresează unei nişe destul de înguste de utilizatori.

Vor fi disponibile două tipuri de stylus-uri - Basic şi Premium, ambele folosind tehnologia Wacom EMR.  Versiunea Premium va costa 30 de dolari în plus şi va şi avea un senzor pentru ştergerea însemnărilor şi un buton care poate fi folosit ca shortcut pentru anumite funcţii.

La 430 de grame, aceasta ar putea fi destul de grea pentru cititul îndelungat cu o singură mână.

Autonomia depinde de folosirea stylus-ului. Fără acesta, bateria poate ţine până la 12 săptămâni, conform Amazon. Cu 30 de minute pe zi de folosire a stylus-ului, autonomia scade la doar aproximativ trei săptămâni.

Kindle Scribe poate fi precomandat de pe site-ul Amazon, unde costă 340 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.