Amazon va închide serviciul de stocare online Drive, pentru a se concentra pe Amazon Photos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amazon anunţă închiderea serviciului Drive, care, la fel ca Google Drive, reprezintă o soluţie de stocare în cloud pentru utilizatori. Spre deosebire de soluţiile Amazon pentru companii, Drive nu s-a bucurat de acelaşi succes.

Închiderea serviciului va avea loc treptat şi va începe cu aplicaţia mobilă. Astfel, ambele versiuni ale acesteia, atât pentru Android, cât şi pentru iOS, vor fi scoase din magazinele de aplicaţii din 31 octombrie.

Apoi, din 31 ianuarie 2023, nu vor mai fi permise upload-urile. În fine, suportul pentru cei care încă mai folosesc serviciul va fi închis pe 31 decembrie 2023.

Gigantul american spune că, după închiderea Drive, se va concentra pe Amazon Photos, care, la fel ca Google Photos, reprezintă o soluţie de stocare online a fotografiilor şi filmărilor personale.

Amazon Photos oferă doar 5GB stocare gratuită, spre deosebire de cei 15GB de la Google Drive, iar planurile lunare încep de la 2 dolari pentru 100GB.

Închiderea Amazon Drive ar putea aduce schimbări pentru Amazon Photos şi este posibil ca gigantul american să încerce să concureze cu mai popularele Google Photos şi iCloud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.