Gigantul american Amazon spune că a luat o serie de măsuri împotriva Rusiei şi Belarusului, printre care încetarea livrărilor de produse şi a difuzării serviciului Prime Video.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În contextul războiului din Ucraina, Amazon a anunţat că a încetat să mai livreze produse către Rusia şi Belarus.Cetăţenii ruşi şi belaruşi nu mai pot acum să acceseze nici serviciul de streaming Prime Video, care se alătură blocadei începute de Netflix.

Interdicţiile acoperă şi Amazon Web Services. Compania nu mai acceptă clienţi noi din Rusia şi Belarus pentru serviciile sale cloud.

De asemenea, Amazon spune că nu va mai vinde “New World” în Rusia - singurul joc pe care compania îl vinde direct în această ţară.

„Spre deosebire de alţi furnizori de tehnologie, Amazon nu are centre de date, infrastructură sau birouri în Rusia şi nu face afaceri cu guvernul rus”, se arată în comunicatul emis de compania americană.

Amazon mai spune că a donat, până acum, 5 milioane de dolari celor afectaţi de război şi continuă să dubleze donaţiile propriilor angajaţi, peste 10.000 dintr aceştia făcând, până acum, donaţii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.