Amazon a anunţat, în cadrul celui mai mare eveniment hardware organizat anual, un robot care se poate plimba prin casă şi îndeplini anumite roluri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astro seamănă cu roboţelul din desenele animate The Jetsons, însă Amazon spune că nu de aici s-a inspirat. Pentru un preţ care începe de la 1.000 de dolari, Astro este deja numit în online “Alexa pe roţi”.

Faţa lui Astro este un ecran de 10 inch, în jurul căruia există o serie de senzori, plus o cameră de 5MP, care sunt folosite pentru a ajuta robotul să se deplaseze la o viteză care poate ajunge la un metru pe secundă.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Astro realizează cartografierea casei, cu posibilitatea etichetării camerelor, pentru ca acesta să înţeleagă când este trimis în sufragerie ori bucătărie.

Nu poate face curăţenie sau urca scări, în schimb, poate recunoaşte feţe pentru a transporta obiecte membrilor familiei, poate răspunde la întrebări, poate reda muzică, poate realiza apeluri video şi se poate ţine după subiecţi pentru a-i avea mereu în prim plan.

Conectat fiind la internet, Astro poate fi folosit şi de la distanţă, pentru a inspecta diverse aspecte în casă. În acest sens, are o cameră de 12MP care se înalţă un metru, ca un periscop.

Bateriile îl ţin cât să se mişte două ore, după care se poate ataşa singur la dock-ul de încărcare, unde are nevoie să stea 45 de minute pentru o încărcare completă, de la 0%, la 100%.

Angajaţii Amazon implicaţi în construirea lui Astro nu par să aibă o părere foarte bună despre acesta. Sub protecţia anonimatului, mai mulţi ingineri Amazon au spus pentru Vice că robotul nu era gata pentru a fi lansat pe piaţă şi că, cel puţin în acest stadiu, este groaznic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.