Amazon.com a mărit salariul mediu de pornire al angajaţilor din Statele Unite la peste 18 dolari pe oră, urmând să angajeze alte 125.000 de persoane care să lucreze în depozite şi ca lucrători în transporturi, a declarat vicepreşedintele Amazon Delivery Services, Dave Bozeman, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai mare retailer online din lume a mărit salariul mediu de pornire de la nivelul lunii mai, de circa 17 dolari pe oră. Amazon oferă la angajare bonusuri de 3.000 de dolari,  în multe centre ale sale, a declarat Bozeman, suma fiind de trei ori mai mare comparativ cu trei luni în urmă.

Salariile mai mari arată modul în care angajatorii mari încearcă să atragă lucrătorii, pe o piată a muncii tot mai competitivă.

Numărul americanilor care caută locuri de muncă a scăzut, în timp ce oferta a atins un nivel record odată cu redeschiderea economiei americane.

Bozeman a atribuit majorarea salariilor concurenţei intense. Amazon nu a oferit date exacte, ar creşterea cu 1 dolar a unui salariu de 17 dolari pe oră este echivalentă unei măriri de 6%.

Amazon, care este al doilea cel mai mare angajator privat din SUA, a stabilit în 2018 un salariu minim de 15 dolari pe oră â.

Walmart oferă salarii medii pe oră de 16,40 de dolari, iar Walgreens Boots Alliance a anunţat că va majora salariul minim la 15 dolari, din octombrie.

Bozeman a mai spus că Amazon va menţine nivelul salariului de bază pe oră la 15 dolari. Beneficii precum plata taxelor la colegii pentru angajaţi şi salarii de pornire de până la 22,5 dolari îm unele zone disting compania în raport cu alte companii de profil.

Amazon face angajări pentru a susţine activităţile în 100 de centre de logistică pe care le deschide în SUA în această lună, pe lângă alte 250 deschise în acest an.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.