Amazon a anunţat prima sa divizare a acţiunilor de la boom-ul dot-com, spunând investitorilor că vor primi 20 de acţiuni noi pentru fiecare acţiune pe care o deţin în prezent, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul de administrare ar companiei a mai decis să răscumpere acţiuni în valoare de până la 10 miliarde de dolari.

Divizarea de acţiuni este o operaţiune cosmetică şi nu schimbă în mod fundamental nimic la o companie, în afară de faptiş că face acţiunile mai accesibile unui număr mai mare de investitori, datorită preţului lor mai mic.

Un analist al firmei Jefferies, Brent Thill, spune că împărţirea acţiunilor Amazon este un rezultat bun pentru investitori.

În urma divizării,  preţul unei acţiuni scăde de la 2.785,58 dolari la 139,28 dolari, iar fiecare deţinător existent primeşte 19 acţiuni suplimentare pentru fiecare acţiune pe care o deţine.

Amazon este cea mai recentă companie de tehnologie foarte apreciată care a redus preţul fiecărei acţiuni printr-o divizare.

Alphabet, compania părinte a Google, a anunţat în februarie o divizare a unei acţiuni existente în 20 de acţiuni noi.

La mijlocul anului 2020, Apple a dezvăluit planuri pentru o împărţire a unei acţiuni în patru acţiuni noi, iar Tesla le-a spus investitorilor că instituie o împărţire a unei acţiuni la 5.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.