Alte 350.000 de măşti FFP2, recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru protecţia personalului medical, au fost aduse, joi, cu o cursă Tarom din China. Materialele sanitare vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aeronava Tarom, de tipul BOEING 737-800 NG, care a aterizat astăzi pe aeroportul Otopeni a realizat cursa în baza unui contract comercial perioada 8-9 aprilie 2020, pe ruta Bucureşti - Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) pentru a aduce 5 tone (cca 50 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul virus coronavirus (COVID-19)”, a transmis, joi, Ministerul Transporturilor.

Sursa citată a precizat că este al doilea zbor comercial de acest tip (full cargo) realizat de către compania Tarom. Echipajul a fost format din zece persoane: şase piloţi comandanţi, doi tehnicieni şi doi supervizori responsabili cu siguranţa şi centrajul încărcăturii pe durata zborului.

”După revenirea în ţară, venind dintr-o zonă galbenă privind răspândirea Covid 19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie şi, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare. Sunt aşteptate şi alte transporturi de materiale şi echipamente sanitare efectuate de către Compania TAROM, care vor fi comunicate pe măsură ce se vor concretiza”, a mai transmis Ministerul.

Compania TAROM are pregătite aeronave de pasageri de tip BOEING 737-800 NG pe care le poate converti (modifica interiorul prin scoaterea scaunelor) pentru a efectua zboruri de acest tip şi a transportat materiale sau echipamente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.