Profitul înainte de impozitare al Alpha Bank Romania a atins 25,6 milioane euro în 2021, fiind cu 20% mai mare decât rezultatul anului precedent. Portofoliul de credite a depăşit 2,7 miliarde euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În anul 2021, deşi ne-am confruntat cu un mediu volatil şi imprevizibil, Alpha Bank Romania şi-a continuat strategia de a contribui la sprijinirea economiei, menţinând în acelaşi timp o performanţă financiară robustă: Finanţările noi acordate persoanelor juridice au crescut cu 72% faţă de anul precedent, în timp ce creditele noi acordate persoanelor fizice au înregistrat un avans anual de 46%. Astfel, portofoliul de credite a depăşit 2,7 miliarde euro; Pe baza unei dinamici comerciale solide şi a unei gestionări eficiente a riscurilor, profitul înainte de impozitare a atins 25,6 milioane euro, fiind cu 20% mai mare decât rezultatul anului precedent; Capitalizarea şi lichiditatea s-au menţinut la niveluri ridicate, semnificativ peste cerinţele de reglementare”, anunţă banca.

Anul 2021 a fost unul plin de provocări din perspectiva macroeconomică, spun reprezentanţii băncii.

”Economia României a înregistrat o revenire dinamică în primele trei trimestre din 2021, dar şi o accelerare a inflaţiei mai ales în trimestrul patru. Volumul creditelor noi acordate companiilor mari a înregistrat un avans puternic dublându-se faţă de anul precedent în timp ce producţia de credite destinate IMM-urilor a atins cel mai înalt nivel din ultimul deceniu”, menţionează banca.

În 2021, Alpha Bank a lansat o ofertă dedicată start-up-urilor. Totodată, banca a semnat în trimestrul al treilea o convenţie cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru accelerarea absorbţiei Fondurilor Europene alocate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2021 – 2022.

Pe segmentul creditelor de consum, vânzările noi au înregistrat un avans de peste 80% faţă de 2020.

Banca a extins reţeaua de aparate multifuncţionale (ATM 24/7 Banking) în vederea diversificării canalelor de acces la produsele şi serviciile oferite în 100 de locaţii.

”Alpha Bank Romania a contribuit şi la consolidarea interdependenţei dintre piaţa de capital şi cea bancară, participând ca manager la emisiunea de obligaţiuni în valoare de 40 de milioane euro a Libra Internet Bank”, anunţă banca.

La finalul anului 2021, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania s-a situat la peste 2,7 miliarde euro, înregistrând o creştere de 3,3% faţă de anul precedent, în timp ce depozitele atrase de la clienţi au depăşit 2,68 miliarde euro.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit,  Luxemburg şi Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituţie financiară aflată printre primele 10 bănci din ţară, cu operaţiuni de bancă universală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.