Alibaba a raportat joi cea mai lentă creştere a veniturilor trimestriale de listarea sa la bursă, dar valoarea acestora a depăşit totuşi estimările, informaţii care au dus la scăderea acţiunilor gigantului chinez de comerţ online cu peste 8%, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşterea cu 10% a veniturilor, la 38,06 miliarde de dolari, este cea mai lentă rată de creştere trimestrială anuală de la listarea la bursa din SUA, în 2014.

 Alibaba se confruntă cu factori macroeconomici adverşi în China, care au afectat afacerile gigantului comerţului electronic. De exemplu, vânzările cu amănuntul din China au rămas lente în trimestrul patru al anului. Şi există o concurenţă sporită în spaţiul de comerţ electronic al Chinei.

Acţiunile companiei au scăzut cu peste 50% în ultimul an, după ce China a înăsprit reglementările privind sectorul tehnologic al ţării, în domenii pornind de la antitrust până la protecţia datelor.

Anul trecut, Alibaba a fost amendată cu 8,23 miliarde de yuani (2,8 miliarde de dolari) de către autorităţile de reglementare, ca parte a unei investigaţii antitrust.

Controlul asupra giganţilor tehnologici din China continuă, ceea ce este un alt factor care afectează companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.