Gigantul chinez de comerţ electronic Alibaba a declarat miercuri că lucrează la o aplicaţie bazată pe inteligenţă artificială care va rivaliza cu ChatGPT şi care este în fază de testare internă, alăturându-se valului de firme de tehnologie care se implică în segmentul chatbot. Acţiunile Alibaba au crescut cu 3% în urma informaţiei, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că aceasta lucrează la o tehnologie în stil ChatGPT, care este în prezent testată la nivel intern.

Companiile de tehnologie la nivel global caută să profite de entuziasmul generat de ChatGPT, un chatbot de inteligenţă artificială creat de OpenAI.

Utilizatorii pot pune întrebări ChatGPT pe o mare varietate de subiecte, pot scrie eseuri şi chiar pot genera cod.

ChatGPT se încadrează în categoria AI generativă, un tip de inteligenţă artificială care poate fi folosită pentru a crea text sau imagini.

Este alimentat de un model de limbaj mare, ceea ce înseamnă că foloseşte cantităţi mari de date pentru a înţelege şi a genera conversaţie.

Alibaba a spus că lucrează la AI generativă din 2017.

Compania nu a dat un termen pentru când ar putea lansa rivalul său ChatGPT.

ChatGPT a declanşat oarecum o cursă a înarmărilor AI printre cei mai mari jucători de tehnologie din lume.

Microsoft a investit în OpenAI şi săptămâna aceasta a anunţat un motor de căutare Bing şi un browser Edge alimentat de AI, care vor fi susţinute de tehnologia ChatGPT.

Tot în această săptămână, Google şi-a anunţat tehnologia chatbot de inteligenţă artificială numită Bard, ca parte a unui plan ”cod roşu” pentru a răspunde provocării prezentate de ChatGPT.

Gigantul chinez de căutare Baidu a spus săptămâna aceasta că îşi testează propriul chatbot numit ”Ernie bot” în engleză sau ”Wenxin Yiyan” în chineză. Anunţul a făcut ca acţiunile să crească vertiginos, evidenţiind entuziasmul investitorilor faţă de tehnologie.

Alibaba, unul dintre cei mai mari jucători de cloud computing din China şi cea mai mare companie de comerţ electronic din ţară, a sugerat că propriul său chatbot ar putea fi integrat în produsele sale.

”Ca lider tehnologic, vom continua să investim în transformarea inovaţiilor de ultimă oră în aplicaţii cu valoare adăugată pentru clienţii noştri, precum şi pentru utilizatorii lor finali prin servicii cloud”, a declarat un purtător de cuvânt al Alibaba pentru CNBC.

Miercuri, NetEase, una dintre cele mai mari firme de jocuri de noroc din China, a declarat că filiala sa de educaţie Youdao a lucrat la AI generativă. Un purtător de cuvânt a declarat pentru CNBC că compania urmăreşte să folosească modele lingvistice mari în unele dintre producţiile sale educaţionale.

NetEase nu a spus că va lansa un rival ChatGPT. Aceasta a dezvăluit că unele dintre noile sale produse vor fi anunţate în curând, dar nu a furnizat o cronologie specifică.

Acţiunile companiei-mamă a Google, Alphabet, au pierdut miercuri peste 100 de miliarde de dolari din valoarea lor de piaţă, printr-un declin de 8%, după ce o reclamă pentru chatbotului Bard a afişat informaţii inexacte, iar analiştii au declarat că evenimentul său privind căutarea prin intermediul AI nu a oferit detalii despre cum va răspunde concurenţei ChatGPT al Microsoft.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.