Alexandrion Grup România, cel mai mare producător de băuturi spirtoase din ţară, a anunţat joi că a încheiat un acord cu statul New York, pentru deschiderea primei distilerii din Statele Unite în regiunea Mid-Hudson, Comitatul Putnam. Investiţia totală a grupului Alexandrion va ajunge la aproximativ 100 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În prima etapă, Alexandrion va investi peste 40 de milioane de dolari pentru a transforma o clădire existentă într-o distilerie de 11.000 mp, cu un centru pentru turişti şi săli de degustare. Proiectul, care va urma să fie dezvoltat de parcursul a cinci ani, va crea 102 noi locuri de muncă în New York şi alte state”, a informat compania.

După finalizarea construcţiei, în anul 2020, noua distilerie va produce băuturi spirtoase premium, adaptate pieţei din SUA, cum ar fi whisky, bourbon, gin, brandy şi vodcă. Aceste produse vor fi distribuite în SUA, dar vor fi exportate şi în cele 50 de ţări în care grupul distribuie în prezent portofoliul existent.

„Suntem încântaţi să colaborăm cu autorităţile locale într-un proiect atât de amplu care va introduce Grupul Alexandrion pe piaţa americană. Avem oportunitatea de a ne folosi expertiza pentru a dezvolta noi produse adaptate consumatorilor din SUA", a declarat Nawaf Salameh, preşedinte Alexandrion Group.

El afirmă că această investiţie este o mişcare strategică care le va permite să fie prezenţi în Statele Unite şi să folosească această poziţie ca punct de plecare pentru exporturi în restul lumii.

”Suntem convinşi că acest parteneriat va avea succes, cu beneficii importante atât pentru Grupul Alexandrion, cât şi pentru comunitatea locală din statul New York”, a adăugat el.

Compania a anunţat pentru prima dată intenţia de a dezvolta distileria în State Unite ale Americii în iulie 2017.

De atunci, Empire State Development (ESD), agenţia de dezvoltare economică din New York, a colaborat îndeaproape cu Grupul Alexandrion pentru implementarea proiectului, oferind companiei facilităţi fiscale în valoare de 2,7 milioane dolari, prin intermediul Excelsior Jobs Program, un proiect local care încurajează companiile să se extindă sau să îşi mute afacerile în New York, spun oficialii Alexandrion.

”Hudson Valley se dezvoltă rapid în capitala naţională a producţiei de băuturi spirtoase, având toate ingredientele necesare pentru a sprijini producătorii de toate dimensiunile -  resurse naturale din abundenţă, forţă de muncă calificată şi turişti din întreaga lume. Urăm un bun venit călduros Grupului Alexandrion în Hudson Valley pentru a-şi construi prima distilerie americană şi aşteptăm cu nerăbdare dezvoltarea sa în regiune", a declarat Howard Zemsky, preşedinte, director general şi comisar ESD.

Alexandrion Group este format din Distileriile Alexandrion şi Distileriile Saber 1789.

Cele mai cunoscute băuturi ale grupului sunt: Alexandrion, Brâncoveanu, lichiorul de fructe Saber Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova. Brandurile aflate sub umbrela Alexander (Alexander Vodka, Alexander Lemon şi Alexander Gin) au intrat în portofoliul companiei, prin achiziţie, la începutul anilor 2000.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.