Alexandrion Group, cel mai mare producător de băuturi spirtoase din ţară, a anunţat joi finalizarea tranzacţiei cu grupul englez Halewood International Holding PLC pentru achiziţia a şase noi companii din domeniul producţiei de vin din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Odată cu achiziţia celor şase companii, echipei Alexandrion Group i se alătură alţi 200 de angajaţi, preluând unul dintre jucătorii aflaţi în top 10 producători de vinuri din România şi al doilea cel mai mare exportator de vinuri”, arată un comunicat.

 Halewood deţine peste 200 de hectare de viţă de vie şi produce circa 5 milioane de litri de vin anual. De asemenea, odată cu achiziţia business-urilor de vinuri, Alexandrion Group a preluat hotelul Rhein din Azuga, precum şi Conacul Urlăţeanu.

Grupul Halewood,  prezent în România din 1987, şi-a dezvoltat un portofoliu  de vinuri premiate, printre care şi spumantul Rhein, băutură oficială a Casei Regale. 

“Alexandrion Group a devenit astăzi,  oficial, unul dintre cei mai mari jucători ai industriei româneşti, cu un portofoliu premium, produse şi servicii de cea mai înaltă calitate, cu care poate accesa cu mândrie orice piaţă internaţională.  Am implementat de-a lungul timpului o strategie curajoasă, bazată pe investiţii sustenabile pentru România şi pentru consumatorii români”,  a declarat  Nawaf Salameh, preşedinte al Alexandrion Group.

În urma achiziţiei, Alexandrion Group plănuieşte inclusiv investiţii viitoare în direcţia creşterii celor şase companii. 

Alexandrion Group este lider în producţia şi distribuţia de băuturi alcoolice din România. Grupul este format din Distileriile Alexandrion şi Distileriile Saber 1789.

Cele mai cunoscute băuturi ale grupului sunt: Alexandrion, Brâncoveanu, lichiorul de fructe Saber Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova. Brandurile aflate sub umbrela Alexander (Alexander Vodka, Alexander Lemon şi Alexander Gin) au intrat în portofoliul companiei, prin achiziţie, la începutul anilor 2000.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.