Constructorul aeronautic Airbus a câştigat un contract-cadru de câteva zeci de milioane de euro pentru noii sateliţi de comunicaţii pentru misiuni civile şi militare ale UE şi ale statelor membre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Airbus a câştigat contractul-cadru pentru noii sateliţi de comunicaţii pentru misiuni civile şi militare ale UE şi ale statelor membre. Contractul-cadru pe patru ani a fost acordat de Agenţia Europeană pentru Apărare (EDA) şi este estimat la zeci de milioane de euro", a anunţat compania.

Contractul numit  ‘EU SatCom Market’ va permite statelor membre UE să-şi centralizeze cerinţele în materie de comunicaţii prin satelit şi să obţină un acces coordonat, mai eficient economic, la aceste servicii.

 "Prin programul de sateliţi pentru comunicaţii, Airbus contribuie la construirea de capabilităţi comune pentru apărarea europeană şi pentru misiunile acesteia civile şi militare de menţinere a păcii", a afirmat Dirk Hoke, CEO Airbus Defence and Space.

Aproximativ 32 de membri contributori, inclusiv 20 de ministere europene ale apărării, pot acum să acceseze soluţiile şi serviciile satelitare prin EDA, care furnizează membrilor proiectului EU SatCom Market, din 2012, capabilităţi de comunicaţii prin satelit.

Aceste soluţii de comunicaţii prin satelit pot fi amplasate oriunde în lume. Ele joacă un rol esenţial în misiuni de menţinere a păcii în Europa, fie ele civile sau militare, şi contribuie la dezvoltarea tehnică şi economică, precum şi la misiuni de cooperare.

Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019 a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.