Airbnb, a cărei activitate de închiriere a locuinţelor este afectată puternic de pandemia de coronavirus care a blocat călătoriile la nivel global, şi-a asigurat un nou împrumut de 1 miliard de dolari, la doar câteva zile după obţinerea unei finanţări similare, a anunţat compania, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între finanţatorii noului împrumut se află fondurile private Silver Lake, Apollo Global Management, Sixth Street Partners, Oaktree Capital Management şi Owl Rock, au declarat mai multe surse apropiate situaţiei.

Silver Lake, unul dintre cei doi investitori în acordul de finanţare de acum două zile, este ”unul dintre cei mai mari contributori” în cadrul noului acord de împrumut, a spus una dintre surse.

Acordul prevede că aceşti creditori vor fi despăgubiţi primii dacă Airbnb va intra în incapacitate de plată, au precizat sursele. Noul împrumutul este pe termen de cinci ani, cu o rată a dobânzii de 750 de puncte procentuale peste valoarea de referinţă Libor.

Reprezentanţii Apollo, Oaktree, Silver Lake, Owl Rock şi Sixth Street au refuzat să comenteze.


Morgan Stanley şi Goldman Sachs au acordat consultanţă în contractarea împrumutului, a anunţat Airbnb.

Airbnb anunţase în septembrie anul trecut că intenţionează să îşi listeze acţiunile în 2020. Compania nu a comentat public dacă turbulenţele din industria călătoriilor vor avea impact asupra acestor planuri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.