Agenţia de turism Transilvania Hotels & Travel, parte a SIF Transilvania, vrea să îşi dezvolte sectorul de incoming şi să aducă în România turişti străini din ţările nordice, din cele baltice, dar şi din Israel şi Rusia, a declarat pentru News.ro directorul general al Transilvania Hotels & Travel, Marius Zamfir, care le va propune turiştilor străini circuite în Transilvania, Moldova şi Delta Dunării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, din cele circa 2.500 de agenţii licenţiate în România, doar în jur de 30 sunt specializate pe incoming.

”Societatea este pe piaţă din 2003. De-a lungul timpului, au mai fost tentative de a dezvolta acest departament. Însă, din această vară, cu o echipă nouă, dorim să revigorăm acest proiect. Vrem să atacăm pieţele nordice: Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda) şi ţările baltice (Estonia, Lituania, Letonia), dar şi vechea destinaţie Israel. De anul viitor vrem să intrăm şi pe piaţa rusă”, a afirmat Zamfir, pentru News.ro.

Acesta afirmă că societatea va participa la târgurile de profil din aceste ţări şi va încheia parteneriate cu marii turoperatori.

”Suntem deja în discuţii cu touroperatori mari, din ţările menţionate, să încheiem parteriate cu ei. Vrem să negociem totodată şi cu asociaţiile patronale de turism din pieţele targhetate”, a spus Zamfir.

Firma le va propune turiştilor străini zece circuite, între care un circuit care promovează mitul lui Dracula, Transilvania, circuite cu temă gastronomică, drumul vinului, Delta Dunării, mănăstirile din Moldova si circuite în staţiunile balneo.

De altfel, sectorul balneo a înregistrat o creştere de 25% în acest an, spune Zamfir, care menţionează că Transilvania Hotels & Travel vrea să fie cel mai important turoperator pe partea de balneo.

”Staţiunile balneo sunt cele mai căutate destinaţii. Cererea e semnificativ mai mare faţă de anii anteriori, noi am avut o creştere de 25% a numărului de turişti. De altfel, între 25 şi 30% din turişti sunt străini, din Israel, Germania şi Austria, în special. Şi sunt convins că acolo unde se investeşte, în viitor, se va dezvolta şi turismul balnear , iar turistii strainii vor veni in numar tot mai mare”, a declarat Zamfir.

Un alt segment cu cerere mare este legat de evenimente.

”Pentru Revelion, de exemplu, toate locurile noastre din Băile Felix sunt ocupate încă de la 1 august”, a precizat managerul.

Despre litoralul românesc, reprezentantul Transilvania Hotels & Travel afirmă că s-a vândut foarte bine în acest an, mai ales hotelurile de 2 şi 3 stele.

”Noi am vândut mult mai bine faţă de anii trecuţi, a avut un impact foarte mare faptul că pe plan extern au existat probleme în ceea ce priveşte securitatea. Ca diferenţe faţă de ceilalţi ani, turiştii nu au mai cerut şi masă pe litoral, s-au descurcat pe cont propriu. Iar de cealaltă parte, în staţiunile balneo au mers inclusiv tinerii, la 3 şi 4 stele, iar turiştii au cerut pensiune completă”, a spus Zamfir.

El consideră că staţiunile balneo din România, cândva renumite, au un mare potenţial, însă au de suferit deoarece nu s-a mai investit în ultimii ani.

”De exemplu în staţiuni reprezentative cu ani în urmă, precum Olăneşti, Herculane, Soveja, Govora, ar trebui gândită o lege prin care Ministerul Turismului să ofere facilităţi celor care deţin active şi investesc în zonă, cum ar fi scutiri de taxe si impozite, dobânzi preferenţiale şi fond de garantare”, a explicat Marius Zamfir.

Turoperatorul Transilvania Hotels & Travel operează peste 20.000 de locuri de cazare în destinaţii de pe litoralul Mării Negre, Băile Felix, Covasna, Tuşnad, Buziaş, Predeal, precum şi în oraşele Braşov şi Ploieşti.

Compania a avut anul trecut cifra de afaceri de 24,9 milioane lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.