Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat vineri că începând cu data de 25 noiembrie şi până în prezent a autorizat la plată suma de 936.328.606 euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi din bugetul naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 25 noiembrie şi până în prezent a autorizat la plată suma de 936.328.606 euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi din bugetul naţional”, arată APIA.

Astfel:

- 857.886.039 euro din FEGA, FEADR şi cofinanţare de la bugetul naţional pentru plata finală, Campania 2021. Au fost autorizaţi un număr de 749.420 de fermieri, ceea ce reprezintă 92,07 % din numărul fermierilor care au depus Cerere unică de plată în Campania 2021 şi au fost declaraţi eligibili. Situaţia detaliată pe judeţe este prezentată în Anexă.

- 2.159.722 euro din FEGA pentru măsurile de piaţă;

- 76.282.844 euro din bugetul naţional pentru schema de ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură, programul de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2021, schema de ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor, ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol.

”APIA va continua efectuarea plăţilor aferente Campaniei 2021 în acelaşi ritm susţinut, astfel încât toţi beneficiarii să primească în timp util banii cuveniţi”, mai arată APIA.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.